Scion: Shards of Fate

At the Crossroads

Terwijl de rest van de groep afspreekt met Piper Riley, gaan Sam en Aiko naar de Crossroads diner in Plymouth voor hun afspraak met Stacy.
Als ze de diner binnen gaan, zien ze Stacy meteen zitten, schijnbaar in gedachten verzonken. Ze gaan naar haar tafeltje en dan kijkt ze op. Haar ogen zijn wit weggetrokken en ze spreekt op een vreemde manier:
“Welkom. Laat ik me voorstellen. Ik ben de dochter van de duisternis. Het gekronkelde gif. De spinnenbeet. Zo fijn jullie te ontmoeten.”
Het is duidelijk dat iemand anders door Stacy spreekt tot S en A. Als S en A vragen wie het is die door Stacy spreekt, krijgen ze als antwoord dat er een reden is waarom ze in “The Crossroads” hebben afgesproken. A en S spreken daarop het vermoeden uit dat het gaat om iemand die tussen verschillende werelden kan reizen. De persoon waarschuwt voor het gekonkel van Loki en voor de machinaties van John Keats. Ze zegt dat ze meer kan vertellen, maar dan bestaat het risico dat Stacy het niet zal overleven, aangezien er golems onderweg zijn naar de diner. A en S zouden zo’n aanval wel ontkomen, maar of Stacy het ook zou halen, is twijfelachtig.

A en S vluchten net op tijd naar buiten met Stacy als een groep John Keats en Suzanne golems de diner aanvallen. Met een grote explosie achter zich, maken A en S dat ze weg komen. De telefoons van het drietal blijken beschadigd en ze kopen nieuwe telefoons. A en S besluiten dat het voor Stacy veiliger is als ze niet bij hen blijft en hun wegen scheiden. Ze houden wel contact via sms. Stacy laat A nog weten hoezeer ze zich betrokken voelt en dat ze wil helpen, omdat Aiko haar leven gered heeft tijdens de aanval op de bus. Stacy waarschuwt A ook dat haar ongelofelijke sprongen (over gebouwen) op het internet terug te vinden zijn.

Stacy zegt dat Spiderqueen laat weten dat ze best het dagboek en de video’s van Suzanne bekijken. Als A en S haar vlog opzoeken, merken ze dat er een aantal video’s verwijderd zijn. Stacy gaat proberen die te recupereren. Aan de hand van onderzoek op het internet concluderen A en S dat de persoon die door Stacy sprak waarschijnlijk iets met de Loa te maken heeft. De manier waarop Stacy als mondstuk werd gebruikt, doet namelijk sterk denken aan wat Cheval genoemd wordt binnen de Voodoo. Aan de hand van de andere hints die ze via Stacy gaf, nemen ze aan dat het gaat om een scion van Kalfu. Aangezien Kalfu een erg slechte naam heeft, besluiten ze voorzichtig te zijn. Stacy waarschuwt S ook dat haar ongelofelijke sprongen op het internet terug te vinden zijn.

A en S contacteren Maman Lageena Sultan, een voodoo priesteres in Maynard om meer informatie te krijgen. Maman Sultan reageert echter angstig als ze hoort waarover het gaat, maar is wel bereid te helpen. Ze raadt hen aan om witte rozen en een witte haan te gebruiken om zich te beschermen tegen de boze invloeden van Kalfu. Uiteindelijk besluiten A en S voorlopig geen verder contact met haar op te nemen, om te voorkomen dat er nog meer gewone mensen betrokken worden.

Later krijgen A en S weer een bericht van Stacy. Ze legt uit dat ze een fragmentje uit de vlogs van Suzanne heeft kunnen redden over eenzaamheid en liefde. Het is allemaal nogal privé en een beetje pikant. Ze vermoedt dat het niet echt relevant is. In een ander fragment had Suzanne het over een hoog oplopende ruzie met haar adoptie ouders. Ook vindt ze een link terug naar de clip van het nummer Ring van Siddharta, waarbij een vrouw een man creëert uit scherven.

Stacy is ook binnen geraakt in de cloud storage van Suzanne, maar deze bleek leeg te zijn. Wel kon ze zien dat er een aantal grote bestanden in stonden. En ze kon ook zien dat iemand iets meer dan drie jaar geleden in de cloud had ingebroken en bestanden had gekopieerd. Ze gaat uitzoeken wie de dief was en wat er gestolen is.
In haar verdere onderzoek naar John Keats vond ze drie vreemde vermeldingen in zijn dossier die waren toegevoegd door een vastgoedklerk.
John Keats, Hyperion Book 1, 246-250
John Keats, Hyperion Book 2, 293-295
John Keats, Hyperion Book 3, 135-136

Iets later stuurt Stacy een paar video’s door die ze heeft kunnen recupereren van de gestolen bestanden. Over de dief weet ze nog altijd niet meer. Daarin kan je zien hoe Suzanne een man uit klei maakt. Elke keer er een stuk uit de klei oven komt, blijkt dit levend te zijn en Suzanne praat met de kleien man. Het lijkt alsof ze op elkaar verliefd zijn.
Hierop besluit S aan Stacy te vertellen wat er echt gaande is met de goden en de strijd tegen de titanen.

Comments

jefvanvinckenroye jefvanvinckenroye

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.